Spania a anuntat ca a anihilat o retea online acuzata ca recruta tinere pentru a se alatura militantilor din cadrul gruparii Stat Islamic care lupta in Irak si Siria, precizand ca au fost arestati patru suspecti.
Doi dintre suspecti au fost arestati in Melilla, enclava spaniola din apropiere de Maroc, iar ceilalti doi au fost retinuti la Girona si Barcelona, in nord-estul Spaniei. Cele doua persoane arestate in Melilla sunt acuzate ca au creat si administrat mai multe platforme pe Internet, pentru a face propaganda, in special pentru gruparea islamista Stat Islamic, a anuntat Ministerul spaniol de Interne intr-un comunicat, scrie MEDIAFAX.

"In conformitate cu strategia gruparii teroriste Stat Islamic, acestia se concentrau pe recrutarea femeilor care, in urma unui proces de indoctrinare, ajungeau sa se alature gruparii teroriste in zone de conflict", a precizat ministerul. Vizite private la domiciliu erau de asemenea organizate pentru recrutare si mai multe persoane tinere incepusera pregatirile pentru a calatori in zone de razboi,
a adaugat ministerul.

Unul dintre suspectii arestati administra o "comunitate virtuala" unde facea propaganda pentru gruparea Stat Islamic si care avea peste 1.000 de abonati, mai afirma autoritatile spaniole. Potrivit comunicatului, acesta avea o "multime de abonati" pe Facebook din afara Spaniei, inclusiv din America Latina si din tari ca Belgia, Franta, Maroc, Pakistan, Arabia Saudita, Tunisia, Turcia si Statele Unite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.