Cele trei alerte cu bomba inregistrate marti dimineata la Chisinau sunt false, a declarat purtatorul de cuvant al politiei capitalei moldovene, Adrian Jovmit, pentru PRO TV Chisinau.

[UPDATE]

Precizarea a fost facuta in timp ce a fost inregistrata o a patra alerta cu bomba la o alta filiala a Bacii de Economii din sectorul Ciocana, pe strada Mircea cel Batran. Precedentele alerte au vizat doua filiale si sediul central al Bancii de Economii si o filiala a Bancii Sociale din capitala moldoveana.

Ultimele doua alerte cu bomba au venit prin e-mail pe adresa bancii. Potrivit postului de televiziune Publika, in ancheta sunt implicati si specialisti in investigarea infractiunilor informatice, aceasta fiind prima data cand un asemenea mesaj este anuntat prin e-mail.


[UPDATE]

O noua alerta cu bomba a fost inregistrata marti la o alta filiala a Bancii de Economii, situata pe strada Columna din Chisinau, in timp ce verificarile continua la sediul central al bancii, relateaza PRO TV Chisinau.

O a treia alerta cu bomba a fost inregistrata marti la filiala Bancii de Economii de pe strada Columna din Chisinau, iar genistii au fost sosit la fata locului.



O alerta cu bomba a fost declansata la doua banci din Chisinau, a anuntat politia in urma unui apel primit de la angajatii serviciului de paza, in timp ce presedintele roman Klaus Iohannis este asteptat marti dupa amiaza in capitala moldoveana.

"Este vorba despre filialele a doua banci diferite, una se afla pe strada Columna, iar alta pe Banulescu-Bodoni", a precizat purtatorul de cuvant al politiei municipale, Adrian Jovmir pentru portalul Unimedia.md.

Potrivit PRO TV Chisinau, alerta este in desfasurare la Banca de Economii de pe strada Columna si la o filiala a Bancii Sociale de pe strada Banulescu-Bodoni, scrie MEDIAFAX.

Cele doua banci se afla de trei luni sub administrare speciala dupa ce s-ar fi depistat fraude. Centrul National Anticoruptie, care a initiat dosare pe marginea acestor cazuri, a anuntat ca valoarea prejudiciului este de aproximativ 28 de miliarde de lei moldovenesti (1,33 de miliarde de euro).

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

In urma verificarilor s-a constatat ca alerta de la Banca Sociala a fost falsa, in cladire nefiind gasite obiecte explozibile, transmite PRO TV Chisinau. Angajatii bancii au intrat in institutie pentru a-si continua activitatea. La sediul Bancii de Economii continua insa verificarile, anunta aceeasi sursa.

Potrivit portalului Unimedia.md, politia a primit un apel telefonic in jurul orei 09.00 de la agentii de paza de la doua banci comerciale din Chisinau, care au anuntat ca sediile acestora sunt minate.

Potrivit angajatilor Bancii Sociale, seful securitatii institutiei a primit un mesaj la ora 08.40 prin care era informat ca in interiorul cladirii se afla un obiect explozibil. Mai multe echipaje de politie dar si genisti se afla la fata locului.

Presedintele Klaus Iohannis face, marti si miercuri, o vizita oficiala in R. Moldova, la aproape o saptamana dupa ce Parlamentul a votat Guvernul condus de Chiril Gaburici, seful statului avand pe agenda convorbiri cu omologul moldovean, cu premierul, dar si cu liderii principalelor partide politice. Presedintele roman este asteptat sa ajunga pe aeroportul din Chisinau in jurul orei 15.00, unde va fi intampinat de omologul sau moldovean, Nicolae Timofti.

Citeste si:
A murit primul preşedinte al Republicii Moldova
A murit primul preşedinte al...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.