Coreea de Nord a interzis participarea cetatenilor straini la Maratonul de la Phenian din aprilie, din cauza temerilor legate de virusul Ebola, relateaza Bloomberg in pagina electronica.

"Am fost informati de partenerii nostri din Coreea de Nord ca nici un atlet strain - amator sau profesionist - nu va avea permisiunea sa participe la Maratonul de la Phenian de anul acesta", a anuntat luni operatorul de turism din Beijing Koryo Tours. O alta companie specializata in excursii in Coreea de Nord, Young Pioneer Tours, a precizat de asemenea ca strainii nu vor putea participa la maraton din cauza restrictiilor legate de epidemia de Ebola.

Coreea de Nord a interzis accesul cetatenilor straini pe teritoriul sau in octombrie, din cauza temerilor legate de Ebola. De asemenea, Phenianul a impus masuri riguroase de carantina pentru cetatenii nord-coreeni care se intorc din strainatate, scrie MEDIAFAX.

Aproximativ 9.000 de persoane au murit din cauza virusului Ebola incepand din decembrie 2013, insa pana in prezent nu a fost raportat nici un caz in Coreea de Nord.

Koryo Tours a afirmat ca i s-a spus sa nu anuleze excursiile programate pentru martie, desi nu este clar cand vor fi redeschise granitele nord-coreene pentru turistii straini. Young Pioneer Tours se asteapta ca frontierele sa fie redeschise in urmatoarele saptamani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.