Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat, vineri, la Constanta, ca este nevoie de un miliard de euro pentru a construi mai multe penitenciare care sa acopere deficitul de aproximativ 11.000 de locuri in momentul de fata.
“Este nevoie reala de un miliard de euro pentru a construi mai multe penitenciare care sa acopere deficitul de 10-11.000 de locuri in momentul de fata. Asta inseamna penitenciare noi, plus investitii in penitenciarele vechi pentru a incerca sa le aducem la limita demnitatii umane”, a declarat Robert Cazanciuc, vineri, intr-o conferinta sustinuta la Constanta, unde a participat la sedinta de bilant a activitatii Curtii de Apel si a instantelor din raza de competenta.

El a mentionat ca oricat s-ar investi in penitenciarele vechi, acestea nu vor putea oferi conditii decente de detentie sau o incercare de reabilitare a detinutilor. “Discutam despre un sistem invechit de infrastructura si indiferent cat incercam noi sa investim nu avem cum sa transformam un penitenciar construit la 1800 si ceva sau la 1900 intr-unul in care sa ai conditii decente de detentie ca sa nu mai spun de incercarea de reabilitare”, a precizat ministrul Justitiei. Cazanciuc a mai spus ca el si ministrul de Justitie al Italiei au declansat, anul trecut, un demers privind gasirea de fonduri europene pentru a se investi in penitenciare din Europa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.