Comisia de ancheta privind situatia din Siria este pregatita sa publice liste cu nume de persoane suspectate de comitere de crime de razboi in conflictul civil sirian, au anuntat vineri anchetatori din cadrul acestui organism ONU.
Anchetatori din cadrul Comisiei de ancheta privind situatia din Siria au anuntat ca au intocmit cinci liste cu persoane suspectate de comitere de crime de razboi in conflictul civil sirian si sunt pregatiti sa le faca publice.

Ei au mentionat, totodata, ca au constatat "crestere exponentiala" a atrocitatilor si abuzurilor in Siria, afectata, incepand din martie 2012, de un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste.
Potrivit ONU, bilantul conflictului depaseste 220.000 de morti. Comisia a refuzat sa precizeze numarul suspectilor de crime de razboi, dar surse diplomatice au declarat pentru BBC ca aproximativ 200 de persoane ar fi inscrise pe aceste liste. Patru liste au fost deja transmise Inaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului, iar cea de-a cincea va fi predata in martie. Fiecare lista contine cate 30-40 de nume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.