Administratia de la Tbilisi a condamnat semnarea unui acord de frontiera intre Moscova si Osetia de Sud, acuzand Rusia ca incearca sa anexeze regiunea separatista georgiana.

In anul 2008, Georgia, care spera sa adere la NATO, a fost implicata intr-un conflict cu Rusia privind suveranitatea asupra regiunilor separatiste Osetia de Sud si Abhazia. La finalul confruntarilor, Moscova a recunoscut independenta celor doua teritorii georgiene, scrie MEDIAFAX.

In noiembrie 2014, Rusia a semnat un acord de "parteneriat strategic" cu Abhazia, la sapte luni dupa anexarea regiunii ucrainene Crimeea.

Moscova a anuntat ca vrea un acord similar in sensul integrarii serviciilor de securitate din Osetia de Sud, iar ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a semnat miercuri un acord preliminar. "Este vorba de o noua actiune indreptata impotriva suveranitatii si integritatii teritoriale ale Georgiei", a reactionat Ministerul georgian de Externe Abhazia si Osetia de Sud sunt dependente de asistenta financiara oferita de Rusia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.