Petro Porosenko a anuntat ca 2.475 de membri ai fortelor armate ucrainene au fost retrasi de la Debalteve.

"Pana in prezent, 2.475 de membri ai fortelor armate (ucrainene) au fost retrasi de la Debalteve. Dintre ei, 2.132 fac parte din cadrul armatei, 158 din Garda Nationala, iar restul din Ministerul de Interne", a anuntat Porosenko in timpul unei reuniuni a Consiliului National de Securitate.

"Aproape 200 de echipamente militare au fost evacuate din zona (localitatii) Debalteve", a adaugat el.

Mai devreme, un lider al autoproclamatei republici populare din Donetk a apreciat ca "aproximativ 3.000" de militari ucraineni sunt prezenti la Debalteve. Comandantul unei unitati paramilitare proguvernamentale, Semen Semencenko, a anuntat miercuri dimineata pe pagina sa de Facebook ca militarii ucraineni parasesc orasul strategic Debalteve in mod "planificat si organizat".

Luptele au continuat in acest oras in pofida acordului de incetare a focului de la Minsk, care a intrat in vigoare duminica. Fortele separatiste sustin ca au preluat controlul asupra orasului si le-au oferit trupelor ucrainene sansa de a se preda si de a depune armele, o afirmatie negata de Kiev. Guvernul a recunoscut insa ca mai multi militari au fost luati prizonieri, dar nu a precizat care este numarul lor exact.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.