Militarii ucraineni se retrag din orasul Debalteve, in urma luptelor crancene cu rebelii prorusi, sustine comandantul ucrainean al unei unitati paramilitare proguvernamentale, Semen Semencenko, relateaza Sky News.

"Inamicul incearca sa taie accesul si sa previna retragerea trupelor", a scris Semencenko pe Facebook, adaugand ca militarii ucraineni parasesc orasul strategic Debalteve in mod "planificat si organizat". Un oficial rebel citat de serviciul de presa separatist DAN a declarat ca sute de militari ucraineni sunt incercuiti de fortele separatiste in oras. "In Debalteve are loc o predare masiva a armelor de catre fortele (ucrainene). Numarul acestor persoane este de ordinul sutelor", afirma DAN.

Reporterii Associated Press care se indreptau catre orasul Artemivsk controlat de fortele guvernamentale ucrainene au declarat ca au vazut cateva zeci de militari ucraineni care se retrageau din Debalteve miercuri dimineata.

Luptele au continuat in acest oras in pofida acordului de incetare a focului de la Minsk, care a intrat in vigoare duminica. Fortele separatiste sustin ca au preluat controlul asupra orasului si le-au oferit trupelor ucrainene sansa de a se preda si de a depune armele, o afirmatie negata de Kiev. Guvernul a recunoscut insa ca mai multi militari au fost luati prizonieri, dar nu a precizat care este numarul lor exact.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.