Cancelarul german Angela Merkel considera situatia din estul Ucrainei "extrem de instabila", in pofida armistitiului care a intrat in vigoare duminica, si apreciaza ca sunt necesare eforturi suplimentare pentru detensionare, relateaza Ukrinform in pagina electronica.

"Situatia (din estul Ucrainei) este extrem de instabila. Dar nu este (un lucru) surprinzator", a declarat cancelarul german intr-o conferinta de presa luni, referindu-se la situatia din zona orasului Debalteve. "De la bun inceput a fost clar ca avem de lucru mult", a continuat ea. "Am spus intotdeauna ca nu exista garantii ca eforturile noastre vor avea succes", a spus cancelarul, apreciind ca "va fi un drum extrem de dificil".

Cinci membri ai fortelor de securitate ucrainene au fost ucisi, iar alti 22 raniti in lupte cu separatisti prorusi, dupa intrarea in vigoare - duminica - a armistitiului semnat joi la Minsk, a declarat luni un purtator de cuvant al armatei ucrainene. Conflictul armat din estul Ucrainei s-a soldat cu 5.617 morti, dintre care 63 de copii, incepand de la jumatatea lui aprilie, cand s-a declansat, si pana la 12 februarie, a anuntat ONU, scrie MEDIAFAX.

In plus, aproximativ 13.400 de persoane, intre care 159 de copii, au fost ranite in luptele care au avut loc intre armata ucraineana si rebelii prorusi din regiunile Lugansk si Donetk, potrivit Biroului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA). Deteriorarea situatiei umanitare afecteaza 5,2 milioane de persoane din cele doua regiuni din estul Ucrainei, mai anunta OCHA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.