Italia ar putea trimite 5.000 de militari pentru orice tip de interventie impotriva membrilor din Libia ai grupului terorist Stat Islamic.
"Italia este pregatita sa intervina in Libia, in conformitate cu legislatia internationala", a declarat ministrul italian de Externe, Paolo Gentiloni. La randul sau, ministrul italian al Apararii, Roberta Pinotti, a afirmat ca Italia este pregatita sa participe cu 5.000 de militari la orice operatiune internationala de stabilizare a Libiei.

Insa premierul Matteo Renzi a lansat un apel la prudenta, precizand ca orice operatiune militara trebuie sa aiba loc abia dupa epuizarea optiunilor diplomatice. "In acest moment, nu este necesara o operatiune militara. In cazul Libiei, este necesara prudenta, intelepciune si evaluarea sitatiei", crede Matteo Renzi.
Ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, a cerut o interventie militara a Aliantei Nord-Atlantice, sub mandat ONU, in Libia, pentru distrugerea pozitiilor grupului terorist Stat Islamic, care a decapitat 21 de ostatici crestini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.