Statele Unite trebuie sa intensifice ofensiva impotriva grupului Stat Islamic in Irak si Siria (SIIS) daca vor sa atinga obiectivul de distrugere a organizatiei teroriste sunnite, recomanda fostul secretar al Apararii Leon Panetta.

"Cu grupul Stat Islamic, Statele Unite se confrunta cu un nou capitol de amenintari teroriste", a explicat Leon Panetta.

"Organizatia terorista este bine finantata; de aceea, trebuie sa efectuam operatiuni ofensive foarte eficiente, in fiecare zi a saptamanii", a subliniat Panetta. "Este important sa intelegem ca avem de-a face cu un inamic pe care nu il putem ignora, evitand sa il confruntam", a spus Panetta, care a fost secretar al Apararii si director CIA in timpul Administratiei Barack Obama, scrie MEDIAFAX.

Referindu-se la solicitarea facuta de presedintele Barack Obama pentru a obtine aprobarea Congresului in ofensiva contra organizatiei teroriste SIIS, Panetta a avertizat ca "o disfunctionalitate totala la Washington ar fi cea mai mare amenintare la adresa sigurantei nationale".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.