Militantii din cadrul gruparii Boko Haram au desfasurat un atac in Ciad, in noaptea de joi spre vineri, primul pe teritoriul acestui stat, au anuntat oficialii, citati de BBC News Online.
Combatantii au traversat Lacul Ciad cu patru barci cu motor si au atacat un sat, a declarat un purtator de cuvant al armatei. Atacul militantilor islamisti a fost insa respins de armata acestei tari. Colonelul Azem Bermandoua Agouna, din armata Ciadului, a declarat ca militantii au ucis un soldat si au ranit alti patru in satul Ngouboua. El a precizat, de asemenea, ca un lider local a fost ucis in timpul atacului, dar nu a confirmat informatiile care anuntau moartea mai multor civili. Doi militanti Boko Haram au fost, de asemenea ucisi si alti cinci au fost raniti, a precizat el.

Locuitorii sustin ca militantii au fost in numar de 30 si au incendiat doua treimi dintre casele din sat. "Au venit cu trei barci si au reusit sa ucida zece persoane inainte ca atacul lor sa fie respins de armata", a declarat un localnic pentru Reuters. Fortele aeriene ciadiene au efectuat un raid ca raspuns la acest atac si au distrus vasele militantilor, au declarat oficialii. Ciadul s-a alaturat recent Nigeriei, Nigerului si Camerunului in cadrul coalitiei militare impotriva Boko Haram. Jihadistii, care vor sa creeze propriul califat islamic in Nigeria, au ucis mii de persoane si au obligat alte cateva milioane sa plece din propriile locuinte din nord-estul Nigeriei incepand din 2009, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.