Peste 200 de imigranti au murit in timp ce incercau sa traverseze Marea Mediterana, a anuntat miercuri Agentia ONU pentru Refugiati (UNHCR).

"Noua au fost salvati dupa patru zile petrecute pe mare. Ceilalti 203 au fost inghititi de valuri", a afirmat purtatoarea de cuvant a UNHCR in Italia, Carlotta Sami, intr-un mesaj publicat pe Twitter, scrie MEDIAFAX.

Ea a calificat situatia drept o "tragedie ingrozitoare si enorma".

Luni, cel putin 29 de imigranti au murit dupa ce barca gonflabila in care se aflau s-a rasturnat in mare. Sapte dintre ei erau deja morti cand au fost recuperati din apropierea insulei italiene Lampedusa, in timp ce alti 22 au murit de hipotermie, dupa ce au petrecut mai mult de 18 ore pe puntea vasului care i-a recuperat. Organizatia Internationala pentru Migratie (OIM) a declarat ca cele doua barci implicate in ultima tragedie de acest tip au plecat sambata de pe coasta libiana si transportau fiecare cate 100 de persoane in momentul accidentului, care s-a produs probabil luni.

Cei noua supravietuitori vorbesc cu totii limba franceza si se crede ca vin din Africa de Vest. UNHCR sustine ca aproximativ 3.500 de persoane au murit in 2014 in incercarea de a traversa Marea Mediterana pentru a ajunge in Europa. Alte peste 200.000 de persoane au fost salvate in aceeasi perioada, multe in cadrul misiunii Mare Nostrum, inainte de a se renunta la aceasta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.