Personalul britanic la post in Yemen a fost retras, iar ambasada a fost inchisa, din cauza situatiei securitatii din aceasta tara, a anuntat miercuri Foreign Office.

Personalul diplomatic si sediul misiunii se afla intr-o situatie de "risc sporit", iar britanicii care se afla in continuare in Yemen sunt indemnati sa paraseasca imediat tara. Statele Unite si-au inchis, de asemenea, misiunea diplomatica in Yemen si si-au evacuat personalul diplomatic. Aceste masuri au fost luate in contextul in care rebelii siiti houti au preluat controlul unor parti importante din teritoriul tarii, iar negocierile in vederea solutionarii crizei au esuat.

"Situatia in domeniul securitatii din Yemen a continuat sa se deterioreze in ultima perioada", a declarat secretarul pentru Orientul Mijlociu Tobias Ellwood, anuntand suspendarea temporara a operatiunilor misiunii din Sanaa. "Ambasadorul nostru si personalul diplomatic au parasit Yemenul in aceasta (miercuri) dimineata si revin in Marea Britanie", a spus el.

Criza din Yemen s-a intensificat luna trecuta, dupa ce rebeli houti l-au luat ostatic pe un consilier prezidential, in incercarea de a bloca un proiect de modificare a Constitutiei. Ei au preluat, ulterior, controlul asupra palatului prezidential si altor sedii guvernamentale, obligandu-l pe presedintele Abd Rabbuh Mansur Hadi sa demisioneze, scrie MEDIAFAX.

Hadi si alti ministri se afla de atunci sub arest la domiciliu.

Negocieri organizate de ONU intre factiuni politice yemenite, in vederea solutionarii crizei, au esuat saptamana aceasta, partile denuntand "amenintari" din partea rebelilor. Departamentul de Stat american a suspendat, de asemenea, operatiunile misiunii din aceasta tara si a retras personalul diplomatic, invocand "deteriorarea situatiei in domeniul securitatii", potrivit unui mesaj de atentionare adresat turistilor.

Citeste si:
Metodele eficiente de securitate la care să apelezi pentru casa ta
Metodele eficiente de...

"Toate serviciile consulare, atat de rutina, cat si de urgenta, au fost suspendate pana la noi ordine", a anuntat diplomatia americana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.