Rebeli prorusi au asediat orasul ucrainean Debalteve, unde au fost ucisi luni noua membri ai trupelor guvernamentale si sapte civili, iar confurntarile armate sunt aprige inaintea negocierilor de pace prevazute miercuri la Minsk.

Potrivit postului paneuropean, fortele guvernamentale s-au retras la patru kilometri de acest important nod rutier. Teritoriul pierdut de o parte si castigat de alta va avea impact asupra pozitiilor de negociere in vederea unui armistitiu la Minsk. Localitatea Vuhlehirsk - in prezent devastata, dar care avea in trecut aproximativ 9.000 de locuitori - a fost cucerita de catre insurgentii prorusi.

In zona au fost observate camioane marcate cu inscriptia "ajutor umanitar din Federatia rusa", dar potrivit unor surse citate de post, acestea ar transporta combustibil si pareau sa se indrepte catre fieful separatist de la Donetk, scrie MEDIAFAX.

Confruntarile armate s-au intensificat, de asemenea, in localitati care se afla departe de linia frontului. Bombardamente au determinat sute de locuitori sa fuga. Multi s-au retras la Slaviansk, in speranta de a gasi hrana si un adapost pana cand vor decide ce sa faca mai departe.

"Au fost bombardamente. Am plecat pentru ca era imposibil sa traim acolo cu copii. Una dintre case a fost distrusa deja. Iar acum nu mai avem nici apartamentul pe care-l inchiriam inainte. S-a dus. Acum totul este in flacari, arde. Si nu vad sa avem unde sa ne ducem", a declarat o locuitoare din Debalteve. Aproape un milion de persoane au fost deplasate din cauza violentelor din Ucraina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.