Liderii Rusiei, Ucrainei, Germaniei si Frantei se vor intalni miercuri in capitala belarusa Minsk pentru a discuta un plan de pace menit sa puna capat conflictului din estul Ucrainei, a anuntat duminica Berlinul, citat de BBC News Online.

Anuntul a fost facut dupa ce cancelarul german Angela Merkel, presedintele francez Francois Hollande, seful statului ucrainean Petro Porosenko si liderul rus Vladimir Putin au discutat duminica la telefon despre planul de pace.

Merkel, Hollande, Porosenko si Putin au avut o conferinta telefonica "extinsa" duminica, a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului german, Steffen Seibert, intr-un comunicat. Cei patru lideri au discutat "un pachet de masuri" pentru a incerca sa ajunga la "un acord cuprinzator privind solutionarea conflictului din estul Ucrainei", a declarat Seibert, adaugand ca liderii intentioneaza sa se intalneasca miercuri, scrie MEDIAFAX.

Presedintele francez, Francois Hollande, si cancelarul german, Angela Merkel, au lansat o initiativa de pace in speranta solutionarii crizei ucrainene. Hollande si Merkel au fost joi si vineri in Ucraina si in Rusia pentru discutii cu presedintele ucrainean, Petro Porosenko, si cel rus, Vladimir Putin.

Negociatorii vor sa intocmeasca un document pentru implementarea acordului de pace incheiat in septembrie la Minsk si care este incalcat in mod regulat. Potrivit lui Hollande, planul negociat in prezent prevede o zona demilitarizata de 50-70 de kilometri si o autonomie extinsa in regiuni din estul Ucrainei.

Liderii occidentali si Kievul acuza Rusia ca alimenteaza conflictul furnizandu-le arme si antrenandu-i pe separatistii prorusi care lupta impotriva fortelor ucrainene in estul Ucrainei, dar si ca trimite trupe peste granita pentru a participa la lupte. Moscova neaga acuzatiile care i se aduc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.