Presedintele ucrainean, Petro Porosenko, a prezentat sambata, in cadrul discursului sau la Conferinta pentru Securitate de la Munchen, mai multe pasapoarte si carti de identitate ale unor militari rusi ucisi sau capturati in timp ce luptau in Ucraina, relateaza The Guardian in editia electronica.

Porosenko a sugerat ironic ca documentele "s-au pierdut" prin vehicule militare care aveau rezervoarele de combustibil pline. Presedintele a lansat de asemenea un apel pentru furnizarea de arme Ucrainei. "Oamenii trebuie sa sprijine o Ucraina suverana si independenta, altfel Rusia castiga. Acest conflict trebuie rezolvat, nu inghetat", a declarat el.

"Suntem o tara independenta si avem dreptul sa ne aparam poporul (...). Lipsa noastra de capacitati de aparare conduce la atacuri ofensive si la escaladarea" conflictului, a adaugat seful statului, potrivit MEDIAFAX.

Porosenko a sugerat ca echipamentul de care are nevoie Ucraina nu trebuie sa fie neaparat letal, afirmand ca radare impotriva artileriei si echipamente de comunicatii si bruiaj ar imbunatati capacitatea de aparare a fortelor ucrainene.

Conflictul din Ucraina a dominat agenda discutiilor la Conferinta pentru Securitate de la Munchen, subiectul unei eventuale livrari de arme fortelor ucrainene generand opinii divergente in randul politicienilor si expertilor care participa la reuniune. Reprezentantii americani sustin optiunea furnizarii de arme Ucrainei, in timp ce Germania si alte tari europene se opun acestei variante.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.