Organizatia terorista Stat Islamic sustine ca o ostatica americanca a fost omorata intr-un raid aerian iordanian efectuat pe teritoriul Siriei, relateaza Sky News.

Potrivit organizatiei teroriste, ostatica in varsta de 26 de ani a murit dupa ce aviatia militara iordaniana a atacat cladirea in care era detinuta. Presupusul raid aerian a avut loc in orasul sirian Raqqa.

Serviciile secrete americane incearca sa verifice informatia, scrie MEDIAFAX.

Iordania a intensificat raidurile aeriene in Siria ca razbunare pentru executarea pilotului militar iordanian Mouath al-Kasaesbeh de catre organizatia terorista Stat Islamic.

Presedintele SUA, Barack Obama, a anuntat luni ca serviciile secrete americane depun eforturi pentru eliberarea voluntarei americance tinuta ostatica de reteaua terorista Stat Islamic in Irak si Siria din 2013. Autoritatile americane nu au dezvaluit identitatea femeii rapite de grupul terorist sunnit, dar presa americana a precizat ca este o tanara de 26 de ani, angajata umanitara, capturata in Siria in anul 2013. In august 2014, organizatia terorista Stat Islamic in Irak si Siria, care a decapitat cetateni americani, britanici, francezi, japonezi, sirieni si irakieni, a cerut 6,6 milioane de dolari pentru eliberarea americancei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.