Petro Porosenko, Francois Hollande si Angela Merkel au discutat joi seara asupra unor modalitati de punere in aplicare a acordurilor de la Minsk si cer incetarea imediata a focului.

"Porosenko, Merkel si Hollande au elaborat propuneri comune pentru punerea in aplicare a acordurilor de la Minsk", a anuntat Presedintia ucraineana intr-un comunicat publicat vineri dimineata. "Partile (Ucraina, Franta si Germania) sustin solutionarea pasnica a conflictului din regiunile Donetk si Lugansk si si-au exprimat speranta ca Rusia este interesata de aceasta (cale)", se arata in comunicat.

Cei trei lideri au cerut "incetarea imediata a focului, retragerea trupelor straine din Ucraina, evacuarea armamentului greu, inchiderea frontierelor si eliberarea tuturor prizonierilor",
potrivit Kievului, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, Petro Porosenko a facut apel catre liderii europeni sa ajute la eliberarea pilotului militar ucrainean Nadejda Savcenko, detinuta in Rusia. O intrevedere trilaterala Porosenko-Hollande-Merkel a avut loc joi seara la Kiev. Cei trei lideri nu au facut declaratii oficiale la finalul acesteia.

Inainte de intrevedere, Porosenko a tinut sa evidentieze eforturile intreprinse de Hollande si Merkel "in procesul dezamorsarii si instaurarii pacii" si a apreciat ca vizita lor la Kiev "ofera sperante" pentru "incetarea focului" in estul Ucrainei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.