Utilizatorii de Internet din China vor fi obligati sa foloseasca numele real pe retelele de socializare si bloguri, potrivit unor noi prevederi ale autoritatii chineze de reglementare in domeniu.

Incepand din 2012, Beijingul le-a cerut companiilor ce ofera servicii de Internet sa pastreze numele real pentru unii utilizatori de Internet.

In prezent, autoritatile chineze au decis sa extinda aceasta prevedere, astfel incat sa fie aplicata inclusiv blogurilor, retelelor de socializare si sectiunilor de comentarii de pe site-uri. De asemenea, o noua prevedere obliga companiile ce ofera servicii de Internet sa includa in contract un punct prin care clientii isi iau angajamentul sa se abtina de la orice activitate "ilegala sau nesanatoasa", scrie MEDIAFAX.

Intr-un comunicat, autoritatea chineza de reglementare a Internetului anunta ca aceste prevederi au fost luate pentru a stopa "haosul" in privinta numelor de utilizator. Folosirea unor conturi haioase cu precum Putin sau Obama promoveaza "cultura vulgara" si incurajeaza comiterea de fraude, sustine autoritatea chineza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.