Genistii din cadrul Grupului operativ al trupelor ruse de mentinere a pacii din Transnistria au inceput o serie de exercitii militare.

Potrivit presei transnistrene citata de Deutsche Welle in pagina electronica, "genistii rusi din Transnistria invata sa instaleze si sa camufleze dispozitive explozive, sa construiasca fortificatii si bariere ingineresti si adaposturi pentru personal si echipamente".

La randul sau, Ucraina a pus in aplicare noi masuri de securitate la frontiera cu Transnistria. De la 1 februarie, segmentul de frontiera care leaga Ucraina de regiunea separatista prorusa a Republicii Moldova, care are o lungime de 411 kilometri, este pazit nu doar de graniceri ucraineni, dar si de soldati experimentati ai Garzii Nationale, care au luptat in cadrul conflictului separatist din estul Ucrainei. Potrivit publicatiei ucrainene Kyiv Post, este vorba de aproape 1.000 de soldati. Acestia au creat posturi de control pe traseele principale care duc spre regiunea transnistreana.

Presa ucraineana scrie despre un plan prin care Rusia ar urmari preluarea controlului asupra regiunii Odesa, pentru a ingradi, astfel, accesul Ucrainei la mare, un plan ce ar urma sa fie implementat inclusiv cu ajutorul trupelor ruse de mentinere a pacii din regiunea transnistreana a Republicii Moldova, scrie MEDIAFAX.

La sfarsitul anului trecut, armata ucraineana a sapat un sant de protectie de-a lungul segmentului transnistrean al frontierei moldo-ucrainene. Autoritatile de la Kiev au anuntat ca, in acest fel, incearca sa impiedice accesul tehnicii militare rusesti din regiunea transnistreana in eventualitatea in care militarii rusi, dislocati in Transnistria, vor primi ordin sa atace din aceasta parte Ucraina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.