Purtatorul de cuvant al Ministerului ucrainean de Externe, Ievghen Perebinis, a apreciat ca ambasada Ucrainei in Rusia este spionata.

"Nu as vrea sa cred ca telefoanele de la ambasada ucraineana sunt interceptate. Totusi, aceasta situatie genereaza intrebari privind modul in care autoritatile ruse au aflat despre acel apel telefonic", a declarat Perebinis, referindu-se la femeia arestata in Rusia, sub acuzatia de inalta tradare, dupa ce a sunat la ambasada Ucrainei pentru a transmite informatii despre miscarile trupelor ruse.

Ministerul ucrainean de Externe considera ca aceasta este singura explicatie logica pentru faptul ca serviciile ruse de informatii au aflat ca Svetlana Davidova a sunat la ambasada Ucrainei, pentru ca interceptarea telefonului unei femei simple, care are mai multi copii, nu ar avea nici un sens, scrie MEDIAFAX.

Svetlana Davidova, in varsta de 36 de ani, a fost arestata la sfarsitul lui ianuarie, in localitatea Viazma, situata la 240 de kilometri vest de Moscova, a declarat sotul ei, Anatoli Gorlov. Svetlana Davidova, care a avut manifestari pacifiste de la inceputul conflictului din estul Ucrainei, a sunat in aprilie 2014 la ambasada Ucrainei din Moscova si a avertizat ca baza militara de la Viazma era goala, ea considerand ca militarii fusesera trimisi in Ucraina.

Femeia a fost depistata de serviciile de securitate ruse si a fost plasata in arest preventiv, fiind incarcerata in penitenciarul moscovit Lefortovo, sub acuzatia de inalta tradare. In opinia sotului, Svetlana Davidova nu si-a tradat tara: "Ea nu voia ca militarii rusi sa participe la vreun complot".
Davidova a fost eliberata marti din centrul de detentie, cu conditia sa nu paraseasca Moscova inainte de desfasurarea procesului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.