Kim Jong-un a declarat ca Phenianul nu va sta cu bratele incrucisate in fata "cainilor turbati", reactionand aparent la afirmatiile presedintelui american Barack Obama, care a vorbit despre o posibila prabusire a regimului sau.

Kim Jong-un a facut aceste declaratii in timp ce asista la un exercitiu naval si aerian comun, a anuntat agentia oficiala de presa nord-coreeana KCNA, fara a preciza data la care a avut loc acesta. "El a declarat solemn ca iese din discutie ramanerea cu bratele incrucisate cu cainii turbati care latra deschis ca vor sa inlature (regimul) introducand schimbari in sistemul socialist, un leagan pe care poporul nostru il considera mai scump decat propria viata", a adaugat KCNA.

Liderul a adaugat ca Phenianul este pregatit pentru "orice razboi, inclusiv un razboi cu forte conventionale si un razboi nuclear".

Intr-un interviu difuzat pe YouTube la 22 ianuarie, presedintele american a vorbit despre o posibila prabusire a regimului nord-coreean.
Coreea de Nord este "natiunea cea mai izolata, cea mai sanctionata si cea mai ermetica de pe planeta", a declarat Obama. Dar pana la urma, Internetul va sfarsi "prin a penetra aceasta tara" si "vom vedea cum se prabuseste acest regim".

Duminica, un purtator de cuvant al Ministerului nord-coreean al Afacerilor Externe a calificat aceste remarci ca fiind fara importanta. "Recentele observatii delirante ale lui Obama nu sunt decat biete dovezi ale vaicarelilor unui ratat prins la inghesuiala in toate confruntarile" cu Coreea de Nord, a declarat el, citat de KCNA, scrie MEDIAFAX.

Coreea de Nord este obisnuita cu discursuri teatrale in privinta Statelor Unite si liderilor sai. Ea a facut inclusiv afirmatii rasiste la adresa presedintelui american. In decembrie, Phenianul l-a calificat pe Obama drept o "maimuta" pentru ca a incurajat difuzarea unui film ce il parodiaza pe liderul nord-coreean, Kim Jong-un.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.