Guvernul ucrainean a anuntat ca incepand de la 1 martie accesul cetatenilor rusi pe teritoriul Ucrainei se va face doar pe baza pasapoartelor straine, de serviciu sau diplomatice.
De asemenea, Kievul le interzice copiilor rusi de pana in 14 ani sa calatoreasca pe teritoriul Ucrainei pe baza certificatelor de nastere, asa cum permitea pana in prezent un acord bilateral privind circulatia fara vize semnat in 1997, scrie MEDIAFAX.

Decizia a fost publicata marti pe site-ul Guvernului ucrainean. Pe de alta parte, premierul ucrainean Arseni Iateniuk a dat ordin serviciilor pentru migratie si de frontiera sa plaseze sub control perioada de sedere a cetatenilor rusi in Ucraina.

"Am dat ordin serviciilor ucrainene pentru migratie si de frontiera sa plaseze sub control perioada de sedere a cetatenilor rusi care intra in Ucraina", a declarat el. Aceasta masura "va permite (...) consolidarea controalelor la granita si asigurarea intereselor nationale de aparare ale Ucrainei", a afirmat seful Guvernului de la Kiev.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.