Un avion apartinand companiei taiwaneze TransAsia Airways si avand 58 de persoane la bord s-a prabusit, miercuri, intr-un rau in Taipei, relateaza BBC News Online.

Cel putin 12 persoane au murit, in timp ce numeroase altele sunt ranite.

Avionul avea la bord 58 de persoane, dintre care 53 de pasageri si cinci membri ai echipajului. Dintre pasageri, 31 sunt turisti din China continentala, care cel mai probabil se intorceau acasa, intrucat multe persoane vin in Taiwan prin insulele Kinmen, scrie MEDIAFAX.

Agentia de stiri taiwaneza Central News Agency a prezentat imagini cu un avion aproape scufundat in raul Keelung. Echipele de salvare sunt in jurul aeronavei, incercand sa salveze cele aproximativ 30 de persoane blocate in interior.

Avionul ATR-72 tocmai decolase de pe aeroportul Songshan din Taipei si se indrepta catre insulele Kinmen, in largul coastei de sud-est a Chinei, a precizat CNA. Controlorii de trafic aerian au pierdut contacul cu avionul la ora locala 10.55 (04.55 ora Romaniei).

Inregistrari video, realizate probabil din masinile care treceau pe pod, arata cum avionul pierde rapid in altitudine si se loveste cu aripa de pod, inainte de a se prabusi in rau.

Potrivit presei locale, cel putin zece persoane au fost salvate si trimise la un spital invecinat.

In iulie, 48 de persoane au murit dupa ce un avion apartinand TransAsia Airways s-a prabusit in arhipelagul Penghu din Taiwan, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.