François Hollande, Angela Merkel si Petro Porosenko au facut apel duminica la "o incetare imediata a focului" in estul Ucrainei.
"Presedintele (Hollande) tocmai a discutat timp de peste 45 de minute cu Merkel si Porosenko. Ei au trecut in revista situatia din Ucraina si si-au exprimat regretele fata de esecul discutiilor din cadrul grupului de contact care au avut loc ieri (sambata) la Minsk Ei fac apel la o incetare imediata a focului", a anuntat Presedintia franceza, scrie MEDIAFAX.

Negocierile de pace organizate sambata la Minsk intre Kiev si separatistii prorusi, in prezenta reprezentantilor OSCE si ai Moscovei, s-au incheiat fara un acord, dupa noua luni de conflict militar in estul Ucrainei, soldat cu peste 5.000 de morti. Luptele s-au reluat duminica in estul Ucrainei, unde cel putin 30 de persoane, dintre care 17 de civili si 13 militari ucraineni, au fost ucise in ultimele 24 de ore.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.