Sapte schiori au murit sambata intr-o avalansa in Alpii Elvetieni in pofida avertizarilor lansate de autoritati in privinta pericolului de a schia in afara pistei, potrivit unui bilant anuntat duminica de politie, relateaza AFP.

Trei morti au fost inregistrati joi si vineri, prin urmare zece persoane au murit in total in ultimele trei zile in Alpii Elvetieni. Din cauza ninsorilor din ultimele zile, stratul de zapada a crescut cu 1-1,2 metri si a devenit deosebit de instabil, subliniaza responsabilii de securitate.

Patru persoane au murit si alte trei au fost grav ranite sambata dupa-amiaza intr-o avalansa in regiunea Landquart in Grisons, in Alpii Elvetieni. O femeie ranita a decedat in cursul noptii la spital, a anuntat duminica politia. Aceste persoane faceau parte dintr-un grup care schia la 2.200 de metri altitudine pe flancul estic al Piz Vilan, scrie MEDIAFAX.

Tot sambata, o elvetiana in varsta de 31 de ani a murit in Bernese Oberland, luata de zapada in timp ce schia in afara pistei. Un alt elvetian care facea snowboard, in varsta de 28 de ani, a fost ingropat sub zapada tot in Bernese Oberland. El era deja decedat cand a fost localizat de echipele de salvare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.