Trei americani au fost ucisi joi pe aeroportul din capitala afgana Kabul, aparent de catre un membru al fortelor afgane de securitate, a declarat un reprezentant al Pentagonului pentru AFP.



Cei trei americani, civili care lucrau pentru Departamentul Apararii si participau la un program de antrenare a fortelor aeriene afgane, au fost ucisi intr-un atac armat "intern", a declarat acest oficial sub protectia anonimatului.
Membri ai trupelor aliate din Afganistan si civili occidentali care lucreaza in aceasta tara au fost luati ca tinte, in mai multe randuri, de catre militari afgani.

Trupele NATO au luat masuri de securitate speciale pentru a incerca sa previna acest tip de atacuri.Cea mai mare parte a trupelor NATO a parasit Afganistanul anul trecut, dar in tara au ramas aproximativ 12.000 de oameni, dintre care 10.600 sunt americani, al caror rol consta in a oferi asistenta, scrie MEDIAFAX.

Atacul a fost comis intr-un context de intensificare a violentelor in tara. Insurgentii si-au multiplicat atacurile de mai multe saptamani. Cel putin opt persoane au fost ucise, joi, intr-un atentat sinucigas comis in timpul unei ceremonii funerare in estul Afganistanului.Aeroportul din Kabul este deosebit de bine pazit. O parte a instalatiei este rezervata traficului comercial, iar o parte trupelor NATO.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.