Focuri de arma trase luni impotriva unui avion al companiei low-cost FlyDubai, cu 154 de pasageri la bord, la aterizarea pe aeroportul international din Bagdad, determinand autoritatea pentru aviatie din Emiratele Arabe Unite sa interzica zborurile catre capitala irakiana.

Compania FlyDubai a anuntat marti ca zborul FZ215 pe ruta Dubai-Bagdad a fost tinta unor focuri de arma in timp ce ateriza in capitala irakiana cu putin timp inaintea orei locale 17.00 (16.00 ora Romaniei), care i-au avariat fuzelajul, relateaza Wall Street Journal, in editia electronica.
Toti pasagerii au fost debarcati normal si nu a fost nevoie de asistenta medicala pe aeroport, a precizat compania. O aeronava de rezerva a zburat catre Irak pentru a prelua pasagerii cu destinatia Dubai, a adaugat aceasta. "S-a deschis o ancheta pentru a se stabili ce s-a intamplat", a declarat un purtator de cuvant al FlyDubai.

Compania si-a suspendat toate zborurile catre Bagdad pana la noi ordine. Etihad Airways din Abu Dhabi a anuntat ca isi va suspenda, de asemenea, zborurile catre capitala irakiana dupa ce Autoritatea Generala pentru Aviatie Civila din Emiratele Arabe Unite a emis o interdictie de zbor catre oras din motive de securitate. Emirates Airline si-a suspendat, de asemenea, zborurile catre Bagdad, dar le-a mentinut pe cele catre Ebil, in Kurdistanul irakian, si Basra, in sudul tarii, scrie MEDIAFAX.

Ingrijorarile cu privire la zborul avioanelor in zonele de conflict au crescut anul trecut dupa ce un avion al Malaysia Airlines a fost doborat deasupra Ucrainei in iulie, provocand moartea tututor celor 298 de persoane aflate la bord. Multe din companiile aeriene au incetat sa mai survoleze Irakul dupa avansul inregistrat de gruparea Stat Islamic, care a determinat Statele Unite sa lanseze o operatiune impotriva militantilor islamisti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.