Downing Street a declarat ca va revizui procedurile de securitate dupa o farsa la telefon care i-a fost facuta premierului britanic David Cameron, relateaza BBC News Online.

Potrivit Guvernului britanic, autorul farsei a pretins ca este Robert Hannigan, directorul agentiei guvernamentale de supraveghere GCHQ. Cameron a incheiat apelul in momentul in care a devenit clar ca este o farsa si nu a dezvaluit informatii sensibile. Premierul britanic si-a dat seama "in cateva secunde" ca este o farsa si a inchis telefonul. Dar in aceasta perioada de alerta terorista si cu o dezbatere politica intensa privind intensificarea supravegherii, acest lucru sugereaza ca erorile umane pot fi o vulnerabilitate considerabila.

O purtatoare de cuvant a Guvernului a declarat ca a fost trimisa o nota tuturor departamentelor, in care acestea au fost avertizate in legatura cu posibile farse telefonice in urma acestui incident. "Premierul a incheiat convorbirea in momentul in care a devenit clar ca este o farsa. In niciunul dintre cazuri nu au fost dezvaluite informatii sensibile", a declarat ea.

GCHQ face, de asemenea, verificari, dupa ce numarul de telefon mobil al lui Hannigan a fost dezvaluit in cadrul unei farse anterioare. Numarul de contact al directorului GCHQ ar fi insa unul nesecretizat. "Atat GCQH, cat si Downing Street trateaza cu seriozitate securitatea si ambele isi revizuiesc in prezent procedurile de securitate in urma acestor farse telefonice, pentru a se asigura ca Guvernul invata din acest incident", a adaugat ea, scrie MEDIAFAX.

Aceasta nu a fost prima data cand Downing Street a fost victima unei farse telefonice. In 1998, DJ-ul de radio Steve Penk, care a pretins ca este liderul conservator de atunci William Hague, a reusit sa vorbeasca cu Tony Blair. Patru ani mai tarziu, farsorii s-au inmultit la Downing Street, inseland mii de persoane atunci cand sunau la Guvern si cereau sa vorbeasca cu "Tony".

Citeste si:
David Cameron s-ar putea intoarce pe scena internationala
David Cameron s-ar putea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.