Presedintele rus, Vladimir Putin, l-a felicitat luni pe liderul partidului de stanga Syriza, Alexis Tsipras, adversar al politicilor de austeritate desfasurate in Europa, pentru victoria obtinuta la alegerile legislative din Grecia, a anuntat Kremlinul, citat de AFP.
"Seful statului rus s-a declarat sigur ca Rusia si Grecia vor continua sa isi consolideze cooperarea traditional constructiva in toate domeniile si vor putea coopera in mod eficient pentru a rezolva problemele actuale din Europa si din lume", a precizat Kremlinul intr-un comunicat. Putin i-a urat lui Tsipras succes in noile sale responsabilitati, subliniind ca victoria partidului sau are loc intr-un moment deloc usor pentru Grecia, scrie MEDIAFAX.

Grecii au oferit duminica o victorie clara partidului Syriza pentru a "scrie istoria", "lasand in spate austeritatea", a afirmat Alexis Tsipras, primul lider european ales pe baza respingerii explicite a politicilor de austeritate impuse de UE membrilor sai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.