Formatiunea de extrema-stanga Syriza se claseaza pe primul loc in scrutinul legislativ din Grecia, cu un scor cuprins intre 35,5% si 39,5%, fiind urmata de partidul conservator Noua Democratie, cu o cota intre 23% si 27%, conform sondajelor efectuate la iesirea de la urne, relateaza AFP.
Partidul Zori Aurii, de extrema-dreapta, se situeaza pe locul al treilea, cu 6,4%, fiind urmat de miscarea de centru-stanga Potami, cu 6,2%. Partidul Comunist (KKE, de stanga) este cotat cu 5%, iar socialistii (PASOK), cu 4,5%.

"Pare a fi o victorie istorica; alegatorii greci au transmis un mesaj care nu influenteaza doar Grecia, ci rasuna in intreaga Europa", a declarat Panos Skourletis, purtatorul de cuvant al partidului de extrema-stanga Syriza. Daca sondajele se vor confirma, Alexis Tsipras, in varsta de 40 de ani, are sanse sa devina cel mai tanar premier pe care Grecia l-ar avea in ultimii 150 de ani, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.