Uniunea Europeana a indemnat Rusia sa inceteze orice sprijin pentru rebelii prorusi din estul Ucrainei, dupa decizia acestora din urma de a se angaja intr-o ofensiva de anvergura impotriva fortelor ucrainene, relateaza AFP.

"Timpul preseaza", a avertizat Inaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini, citata intr-un comunicat.

"Escaladarea luptelor s-a soldat cu prea multe victime in randul civililor", a continuat ea, a doua zi de la preluarea sub control a aeroportului din Donetk de catre rebelii prorusi si de la uciderea a opt persoane intr-un bombardament asupra unui autobuz, in acelasi oras.

"Indemnam Rusia sa-si asume pe deplin responsabilitatile", a insistat ea. Federica Mogherini a cerut incetarea ostilitatilor, retragerea armelor grele si respectarea acordurilor semnate in septembrie 2014 la Minsk.

Pe de alta parte, sefa diplomatiei europene a denuntat relele tratamente aplicate militarilor ucraineni, care incalca conventiile internationale. Insa Mogherini nu a facut referire la adoptarea unor noi sanctiuni europene impotriva Rusiei.

Rebelii prorusi din estul Ucrainei au luat decizia, vineri, de a se angaja intr-o ofensiva de anvergura impotriva fortelor ucrainene si au respins posibilitatea unui armistitiu cu autoritatile de la Kiev, potrivit "presedintelui" republicii autoproclamate Donetk, Aleksandr Zaharcenko.

Citeste si: Tragedie in Ucraina! Cel putin 15 morti intr-un atac cu RACHETE


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.