20 de soldati ucraineni, luati prizonieri de rebeli separatisti prorusi, au fost obligati sa defileze de la aeroportul din Donetk si pana la locul in care 13 persoane au fost ucise in bombardamentul unui troleibuz joi dimineata.

Potrivit AFP, cateva zeci de locuitori din Donetk ii inconjoara si arunca spre ei cu cioburi de sticla sau diferite obiecte de la ferestrele imobilelor din jur. Treisprezece persoane au fost ucise si aproximativ zece au fost ranite, joi dimineata la Donetk, in estul Ucrainei, in momentul in care un troleibuz a fost lovit de un obuz intr-un cartier al orasului care pana in prezent a fost ferit de lupte.

Acesta este cel mai sangeros atac impotriva civililor de la semnarea acordurilor de pace de la Minsk, in septembrie.

Ministrul ucrainean al Apararii a acuzat separatistii prorusi ca s-ar afla la originea bombardamentului care a ucis 13 civili, joi dimineata, in propriul lor bastion din Donetk, in estul rebel al tarii. La randul sau, premierul ucrainean Arseni Iateniuk a acuzat Rusia ca "poarta responsabilitatea" bombardamentului, pentru ca ii sustine pe separatisti. Pe de alta parte, Rusia a acuzat fortele ucrainene ca au fost la originea tirului de obuz care a ucis 13 civili intr-un troleibuz din Donetk, afirmand ca este vorba despre o "provocare grosolana pentru a submina procesul de pace privind criza ucraineana".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.