Gruparea Al-Qaida in Peninsula Arabia (AQPA) a postat o inregistrare video in care un membru al sau ameninta Occidentul cu atacuri de tipul "lupului singuratic", la doua saptamani dupa atentatul care a avut loc la sediul din Paris al revistei Charlie Hebdo.

"Ne pregatim si ii vom lua prin surprindere pe inamicii lui Allah", afirma in aceasta inregistrare video Nasser al-Ansi, un membru al AQPA. Inregistrarea video a fost dezvaluita marti de SITE, un grup specializat in supravegherea online a miscarilor jihadiste.

Nasser al-Ansi a revendicat in numele AQPA atentatul impotriva Charlie Hebdo, produs la 7 ianuarie si soldat cu 12 morti, afirmand ca atacul a avut loc la ordinul liderului Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, pentru a-l "razbuna" pe Mahomed, dupa ce revista satirica franceza a publicat caricaturi cu profetul. AQPA, aparuta in urma fuziunii aripilor saudita si yemenita ale Al-Qaida, este considerata de Washington drept cea mai periculoasa grupare din cadrul retelei extremiste.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.