Jucatorii din nationala Iranului, care participa in aceasta perioada la Cupa Asiei, in Australia, nu au voie sa isi faca selfie-uri cu fanele, a anuntat un oficial al federatiei iraniene.

"Jucatorilor nu le este permis sa pozeze pentru selfie-uri cu fanele. Femeile ar putea folosi ulterior aceste fotografii pentru razbunare politica fata de tara noastra sau ar putea sa ii dea in judecata pe fotbalisti pentru hartuire. Daca jucatorii refuza sa respecte instructiunile noastre clare, atunci nu vom avea alta optiune decat sa luam masuri", a declarat Ali Akbar Mohamedzade, presedintele Comisiei de Disciplina a federatiei iraniene.

Echipa Iranului a jucat pana in prezent la Cupa Asiei 2015 in trei meciuri, la Melbourne si la Sydney, iar la partidele respective au fost prezente mii de fane iraniene stabilite in Australia.

In Iran, femeile nu au voie sa asiste la meciuri, iar atunci cand ies in public trebuie sa respecte un cod vestimentar strict. Aceste reguli nu se aplica si in cazul meciurilor jucate de Iran in alte tari, astfel ca oficialii iranieni s-au alarmat atunci cand au vazut pe retelele de socializare fotbalistii pozand alaturi de femei iraniene imbracate sumar, in Australia fiind vara, scrie MEDIAFAX.

Imagini cu femei "imbracate necorespunzator" au fost cenzurate in presa iraniana, iar un analist chiar a spus ca la unul dintre meciuri nationala Iranului a fost sustinuta doar de doi fani imbracati traditional. Insa pe retelele de socializare unele imagini cu fane iraniene au devenit populare, in special o fotografie in care apare o tanara cu un drapel al Iranului pe care a scris, pe portiunea de mijloc: "Will Alireza marry me?" (n.r. - Se casatoreste cu mine Alireza? - referire la portarul Alireza Haghighi).

In Australia locuiesc 70.000 de iranieni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.