Papa Francisc respinge ideea potrivit careia cuplurile catolice ar trebui sa aiba cat mai multi copii dar ridicandu-se impotriva malthusianismului care reduce rata natalitatii.

"Deschiderea fata de viata este o conditie a sacralitatii casatoriei", a amintit Papa in cadrul unei conferinte de presa sustinute in avionul care il ducea la Roma dupa o calatorie in Filipine, unde familiile sunt deseori numeroase. Dar "acest lucru nu inseamna ca crestinii trebuie sa faca in serie copii. I-am facut reprosuri unei femei, insarcinate a opta oara dupa sapte cezariene: «Vreti sa lasati orfani sapte copii!», i-am spus".

Chiar daca "pentru cei saraci, copilul este o comoara", "exemplul acestei femei tine de iresponsabilitate", a declarat el.

"Ea a spus: «am incredere in Dumnezeu». Dar Dumnezeu iti da mijloace pentru a fi responsabil. Unii cred, scuzati-mi termenul, ca, pentru a fi buni catolici, trebuie sa fie ca iepurii", a afirmat el. La Manila, Suveranul Pontif argentinian l-a aparat ferm pe Papa Paul al VI-lea si opozitia acestuia fata de contraceptia medicala in enciclica Humanae Vitae in 1968, scrie MEDIAFAX.

"Paul al VI-lea se ingrijora din cauza neo-malthusianismului universal" care "cauta un control al umanitatii", a explicat Francisc in avion. "El era un profet"
, a pledat el, subliniind ca plata pensiilor si reinnoirea populatiei este amenintata in multe tari dezvoltate.

"Cuvintele-cheie pe care le apara Biserica sunt: parinti responsabili. Cum se poate acest lucru? Prin dialog. Exista in Biserica grupuri matrimoniale, experti, pastori"
, a insistat Papa. Inca o data, Papa a denuntat "colonizarea ideologica" impotriva familiei traditionale, denuntand in special faptul ca, in urma cu 20 de ani in Argentina, un imprumut pentru constructia scolilor a fost conditionat de folosirea in aceste scoli "a unei carti in care se preda «teoria genului»". "Aceasta inseamna colonizare ideologica: se colonizeaza un popor cu o idee, care vrea sa schimbe mentalitatea sau structura. Se ia nevoia unui sarac ca oportunitate de intrare" in existenta sa, a explicat el.

Sursa video: dailymail.co.uk


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.