Cel putin 35 de militari au murit, sambata seara, in urma prabusirii unui avion militar in nord-vestul Siriei, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, a anuntat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, relateaza AFP.

"Avionul a lovit o linie de inalta tensiune, din cauza cetii, in apropierea aeroportului militar de la Abou Douhour", in provincia Idleb, a anuntat OSDO, potrivit caruia avionul transporta material militar, munitii si soldati. In schimb, aripa siriana a retelei Al-Qaida, Frontul Al-Nusra, a revendicat pe Twitter doborarea avionului. Gruparea terorista a postat fotografii cu aparatul distrus si cu persoane moarte in urma prabusirii.

Presa oficiala a anuntat de asemenea producerea acestui accident, insa nu a oferit un bilant. "Din cauza vremii nefavorabile si unei cete dense, un avion-cargo de dimensiune medie s-a prabusit in cursul noptii trecute in momentul aterizarii pe aeroportul Abou Douhour", a anuntat agentia oficiala Sana, scrie MEDIAFAX.

Aeroportul Abu Douhour este una dintre ultimele pozitii ale regimului in provincia Idleb, cucerita in mare parte de Frontul Al-Nusra. Duminica dupa-amiaza, OSDO a anuntat ca lupte violente aveau loc intre combatanti ai Frontului Al-Nusra si forte ale regimului, care incercau sa ajunga la locul prabusirii pentru a recupera cadavrele victimelor.

Mai multe avioane si elicoptere ale regimului au fost deja doborate de catre diverse grupari armate in cursul conflictului care afecteaza Siria de peste trei ani. In decembrie, organizatia Stat Islamic a capturat un militar iordanian dupa prabusirea aparatului sau, angajat in campania aeriana condusa de coalitia antijihadista. SI a anuntat ca a doborat avionul, dar Statele Unite si Iordania au contestat aceasta afirmatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.