David Cameron si Barack Obama au promis sa creeze un front comun impotriva jihadistilor, dupa atentatele din Franta, potrivit unui articol publicat miercuri seara in cotidianul britanic The Times.

In ajunul unei vizite a lui Cameron la Washington, ei au afirmat ca securitatea este esentiala pentru o dezvoltare economica si statele lor vor colabora in vederea combaterii terorismului. "Vom continua sa cooperam in lupta contra celor care ameninta valorile noastre si modul de viata", au declarat cei doi lideri in acest articol, publicat in editia de joi a cotidianului britanic The Times.

"Ii vom invinge pe acesti criminali barbari si vom desfiinta ideologia lor, care incearca sa justifice uciderea unor persoane inocente", au subliniat ei. Finalizarea unui acord de liber schimb intre Statele Unite si Uniunea Europeana urmeaza sa fie discutata in cadrul vizitei de doua zile a lui Cameron la Washington. Declaratiile lui Obama si Cameron intervin in contextul unor atacuri comise saptamana trecuta, in Franta.

Cel putin 12 persoane au murit, iar alte 11 au fost ranite pe 7 ianuarie, la sediul revistei satirice Charlie Hebdo de la Paris. Printre victime se numara directorul publicatiei si alti trei cunoscuti caricaturisti. Atacul a fost revendicat si de reteaua terorista sunnita Stat Islamic in Irak si Siria. Anterior, publicatia Charlie Hebdo primise o serie de amenintari dupa ce publicase caricaturi cu Profetul Mahomed.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.