Regimul islamist de la Teheran a condamnat "gestul ofensator" al revistei satirice franceze Charlie Hebdo de a publica noi caricaturi cu Profetul Mahomed, argumentand ca sunt afectate sentimentele musulmanilor.
"Condamnam terorismul oriunde in lume, dar, in acelasi timp, condamnam acest gest ofensator al publicatiei", a reactionat Marzieh Afkham, purtatorul de cuvant al Ministerului iranian de Externe."Caricatura aduce atingere sentimentelor musulmanilor si risca sa relanseze un cerc vicios al terorismului", adauga oficialul iranian. "Abuzarea de libertatea de exprimare, o practica foarte raspandita in Occident, este inacceptabila si trebuie oprita", atrage atentia Afkham.

Presedintele moderat al Iranului, Hassan Rohani, a condamnat atacul comis saptamana trecuta la sediul revistei Charlie Hebdo. Revista satirica Charlie Hebdo a publicat miercuri, pe prima pagina, o caricatura cu Profetul Mahomed, reprezentat cu lacrimi in ochi si tinand o pancarta pe care scrie "Sunt Charlie", slogan utilizat in semn de solidaritate dupa atacul care a vizat pe 7 ianuarie publicatia franceza, soldat cu 12 morti, scrie MEDIAFAX.

Atacul comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morti si 11 raniti. Printre victime se numara directorul publicatiei, Stéphane Charbonnier (Charb), si alti trei cunoscuti caricaturisti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) si Georges Wolinski (Wolinski). Atacul a fost revendicat si de reteaua terorista sunnita Stat Islamic in Irak si Siria si de organizatia Al-Qaida in Peninsula Arabia. Revista satirica Charlie Hebdo s-a remarcat de-a lungul timpului prin ironizarea Profetului Mahomed si a altor elemente religioase, in principal islamice, publicatia primind, ca reactie, o serie de amenintari teroriste.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.