Autoritatea islamica din Egipt, Dar al-Ifta, a lansat un avertisment privind intentia revistei satirice franceze Charlie Hebdo de a publica o noua caricatura cu Profetul Mahomed.
"Aceasta initiativa este o provocare nejustificata care ofenseaza sentimentele a 1,5 miliarde de musulmani din intreaga lume", anunta Institutul Dar al-Ifta, scrie MEDIAFAX.

Revista satirica Charlie Hebdo va publica miercuri, pe prima pagina, o caricatura cu Profetul Mahomed, reprezentat cu lacrimi in ochi si tinand o pancarta pe care scrie "Sunt Charlie", slogan utilizat in semn de solidaritate dupa atacul care a vizat pe 7 ianuarie publicatia franceza, soldat cu 12 morti. Caricatura are titlul "Se iarta totul". "Acest numar al Charlie Hebdo va genera un nou val de ura in societatile franceza si occidentale, iar actiunile acestei reviste nu servesc coexistentei si dialogului intercultural la care aspira musulmanii", atrage atentia Autoritatea islamica din Egipt.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.