Fostul presedinte egiptean Hosni Mubarak va fi rejudecat in singurul caz de coruptie in cadrul caruia se afla in detentie, la un spital, dupa ce Curtea de Casatie a anulat marti condamnarea precedenta la trei ani de inchisoare.
In noiembrie, un tribunal a abandonat deja, in apel, acuzatiile de ucidere de manifestanti din cauza carora risca pedeapsa cu inchisoarea pe viata. Insa fostul dictator, care a demisionat in februarie 2011, in urma unei revolte populare, dupa cei 30 de ani cat s-a aflat la putere, a ramas in detentie, intr-un spital militar din Cairo, in cadrul procesului pentru coruptie.

Nicio sursa judiciara oficiala nu a anuntat marti daca aceasta decizie a Curtii de Casatie implica eliberarea lui Mubarak. Avocatul sau, Farid al-Deeb, a declarat pentru AFP ca Mubarak este necesar sa fie eliberat, deoarece "si-a ispasit pedeapsa" de trei ani de inchisoare, a apreciat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.