100.000 de persoane protestau luni seara fata de miscarea antiislam Pegida, care a reunit de partea sa peste 25.000 de oameni la Dresda (est).
Aproape 30.000 de persoane au manifestat pentru toleranta la Leipzig (est), 20.000 la Munchen (sud), 17.000 la Hanovra (nord) si 4.000 la Berlin. La Dresda, in capitala Saxoniei, mai multe persoane purtau pancarte pe care scria: "Nu veti reusi sa ne ucideti libertatea" sau "Libertatea de a gandi in locul terorii salafiste", potrivit politiei. Organizatorii au indemnat manifestantii sa aduca un omagiu "victimelor terorismului din Paris" si sa poarte o banderola neagra in semn de doliu. De asemenea, manifestantii au tinut un minut de reculegere in memoria victimelor atacului comis la Paris, scrie MEDIAFAX.

Incepand din octombrie, miscarea germana antiislam Pegida (Patrioti europeni impotriva islamizarii Occidentului) se mobilizeaza in fiecare luni impotriva islamului si a solicitantilor de azil. Aceasta are un succes tot mai mare: 500 de persoane la primul mars din 20 octombrie, fata de 10.000 la inceputul lui decembrie si 18.000 saptamana trecuta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.