Amedy Coulibaly, autorul atacurilor de la Montrouge si de la magazinul evreiesc din Paris, ucis vineri de fortele franceze, si-a detaliat actiunile si si-a revendicat apartenenta la gruparea Stat Islamic intr-o inregistrare video de sapte minute, care a fost difuzata duminica pe Internet.

In inregistrarea care dureaza putin peste sapte minute si care nu a putut fi autentificata, Coulibaly este prezentat ca un soldat al califatului, relateaza site-ul rts.ch. El este numit "Abou Bassir Abdallah Al-Ifriqi" si isi prezinta juramantul de credinta fata de califatul islamic al lui Al-Baghdadi, califul autoproclamat al Statului Islamic. "Daca atacati califatul, va atacam", explica el calm si avand alaturi o arma, intr-o referire la participarea Frantei la coalitia impotriva gruparii Stat Islamic. El subliniaza ca actiunea sa este perfect legitima.

Coulibaly precizeaza de asemenea ca s-a sincronizat cu fratii Kouachi, ca lucrurile au fost facute putin impreuna, putin separat, pentru a avea un impact cat mai mare. El mai spune ca le-a dat bani pentru a finaliza operatiunea, scrie MEDIAFAX.

Amedy Coulibaly, in varsta de 32 de ani, a fost ucis vineri in asaltul fortelor franceze asupra magazinului evreiesc din Paris, unde tinea ostatici. El a omorat patru persoane in acest magazin, dupa ce joi a impuscat mortal o politista la Montrouge.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.