Ofiterii fortelor de ordine franceze au primit ordin sa poarte armele la ei tot timpul si sa renunte la activitatile pe retelele de socializare, pentru ca mai multe celule teroriste au fost reactivate in ultimele 24 de ore in Franta, a declarat sambata o sursa din politia franceza, citata de CNN.

Ahmedy Coulibaly, autorul atacului de joi de la Montrouge, soldat cu moartea unei politiste, si al luarii de ostatici de la magazinul evreiesc din Paris, soldata vineri cu patru morti, si-a sunat mai multi apropiati carora le-a cerut sa comita atentate impotriva politistilor din Franta. El a fost ucis ulterior, in asaltul de vineri al fortelor de ordine asupra magazinului din Paris.

Pe de alta parte, unul dintre fratii Kouachi, autorii atacului de miercuri de la redactia revistei Charlie Hebdo, ar fi avut legaturi cu Umar Farouk AbdulMutallab, nigerianul care a incercat sa detoneze o bomba la bordul unui avion, deasupra orasului american Detroit, in ziua de Craciun in 2009. Informatia nu a fost confirmata de oficialii francezi, in conditiile in care anchetatorii inca incearca sa clarifice toate legaturile dintre Coulibaly si fratii Kouachi, care au comis in ultimele zile o serie de atacuri in Franta, soldate in total cu 17 morti, scrie MEDIAFAX.

Un jurnalist yemenit, Mohammed al-Kibsi, a declarat pentru CNN ca s-a intalnit si a discutat cu Said Kouachi in Yemen in 2011 si 2012. Kouachi, care studia gramatica limbii arabe, si Umar Farouk AbdulMutallab au fost anterior colegi de apartament la Sanaa, capitala yemenita, si se rugau impreuna in acelasi loc, a precizat al-Kibsi. AbdulMutallab executa in prezent o condamnare la inchisoare pe viata pentru tentativa de atentat asupra avionului Northwest din 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.