Congresul SUA a reinnoit, joi, pana in 2020 programul de asigurari publice, creat dupa atentatele din 11 septembrie 2001, care permite acoperirea unor pierderi legate de un atentat terorist.

Statul federal va acoperi pierderile care depasesc 200 de milioane de dolari in proportie de 80 la suta, potrivit legii adoptate joi de Senat (93 de voturi pentru si patru impotriva) si miercuri de Camera Reprezentantilor (416 voturi pentru si cinci impotriva). Fransiza dincolo de care statul federal va plati, in prezent de 100 de milioane de dolari, va fi crescuta gradual incepand din 2016 pana la 200 de milioane, in timp ce contributia statului va scadea de la 85 la 80 la suta in cinci ani.

Programul, cunoscut sub acronimul TRIA, a expirat la 31 decembrie si in prezent este prelungit pana la 31 decembrie 2020. Aceasta este prima lege adoptata de noul Congres, scrie MEDIAFAX.

"Mesajul este clar: America va ramane asigurata impotriva actelor de terorism", a declarat directorul general al Asociatiei nationale a asiguratorilor profesionisti (PIA), Mike Becker. Asigurarea federala era ceruta de sectorul de asigurari dar si de cel al constructiilor.
"Dupa 11 septembrie, newyorkezii nu stiau daca sudul Manhattanului va fi reconstruit vreodata, dar gratie asigurarii de terorism, am revenit", a declarat senatorul democrat de New York Charles Schumer.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.