Cel mai tanar dintre cei trei suspecti de comiterea atacului sangeros impotriva sediului saptamanalului satiric francez Charlie Hebdo, Hamyd Mourad, in varsta de 18 ani, s-a predat politiei, au anuntat surse concordante, citate de AFP.

Ceilalti doi suspecti, doi frati de nationalitate franceza nascuti la Paris, Said Kouachi, in varsta de 34 de ani, si Chérif Kouachi, in varsta de 32 de ani, un jihadist cunoscut serviciilor antiteroriste, sunt in continuare cautati de politie. Politia franceza a difuzat joi fotografii apartinand celor doi frati suspecti.

Chérif si Said Kouachi sunt "probabil inarmati si foarte periculosi", a avertizat Prefectura Politiei din Paris, precizand ca ei "fac obiectul unor mandate de cautare".

O operatiune de amploare a unitatii de elita a politiei franceze pentru arestarea unor suspecti de comiterea atentatului impotriva saptamanalului satiric Charlie Hebdo era in curs de desfasurare, miercuri seara, la Reims (nord-est), a anuntat pentru AFP un ofiter. Fie suspectii vor reusi sa fuga, fie ar putea avea loc un schimb de focuri, a declarat pentru AFP un ofiter al unitatii de elita Raid, indemnand jurnalistii prezenti la fata locului sa dea dovada de "mai multa prudenta", scrie MEDIAFAX.

Atentatul nu a fost revendicat, dar autorii sai au urmat, se pare, ordine ale organizatiei extremiste Stat Islamic, impotriva careia Franta este angajata militar in Irak.

Douasprezece persoane au murit (11 barbati si o femeie), iar alte 11 au fost ranite, miercuri, intr-un atac comis de indivizi inarmati cu arme automate si lansatoare de rachete la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo. Printre victime se numara directorul publicatiei, Stéphane Charbonnier (Charb), si alti trei cunoscuti caricaturisti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) si Georges Wolinski (Wolinski).

Franta a decretat doliu national, incepand de joi, in memoria victimelor atacului care a vizat redactia revistei Charlie Hebdo, a anuntat presedintele francez Francois Hollande, notand ca cele 12 persoane ucise au murit pentru un "principiu".

Citeste si:
Ramona Olaru, moment de panică în Paris. Ce i s-a întâmplat...
Ramona Olaru, moment de...

"Cea mai buna arma a noastra este unitatea. Nimic si nimeni nu ne pot diviza", a subliniat Hollande.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.