Muzeul Luvru din Paris a primit 9,3 milioane de vizitatori in 2014, o cifra relativ stabila in raport cu 2013, care a permis institutiei franceze sa ramana cel mai vizitat muzeu din lume si anul trecut, au anuntat marti reprezentantii sai intr-un comunicat, informeaza AFP.

Publicul strain a reprezentat circa 70% din totalul vizitatorilor muzeului Luvru, iar cei mai numerosi turisti au venit din Statele Unite, China, Italia, Marea Britanie si Brazilia. De asemenea, potrivit muzeului parizian, colectiile sale permanente au primit in 2014 cu 100.000 de vizitatori mai mult decat in 2013.

Luvru a avut parte de doua momente importante in 2014: redeschiderea pentru public a salilor dedicate obiectelor de arta din secolul al XVIII-lea si noua prezentare, dupa restaurare, a statuii Victoria din Samothrace, considerata una dintre "vedetele" muzeului, scrie MEDIAFAX.

In noul Hol Napoleon, doua expozitii temporare s-au succedat, atragand 132.000 de vizitatori care au avut posibilitatea de a admira colectia Luvru Abou Dhabi, in timp ce aproape 150.000 de vizitatori au descoperit in 2014 comorile Marocului medieval. "Peste 50% dintre vizitatori au mai putin de 30 de ani, din care un procent important este reprezentat de persoane cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani, iar numarul lor a fost de 1,9 milioane", au adaugat reprezentantii muzeului Luvru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.