Doisprezece soldati ucraineni au murit si alti 18 au fost raniti, luni seara, intr-o coliziune produsa intre un autobuz si vehicule militare in estul rebel al Ucrainei, a anuntat Garda nationala ucraineana intr-un comunicat, citat de AFP.

"La 5 ianuarie, in timpul unei rotatii a voluntarilor si soldatilor Garzii nationale ucrainene (...), mai multe vehicule militare au intrat in coliziune cu un autobuz", afirma comunicatul.

"Coliziunea a fost provocata de conditiile meteorologice nefavorabile (...). Doisprezece soldati au fost ucisi si alti 18 au fost raniti" si spitalizati in orasul Artemivsk (regiunea Donetk), precizeaza acesta. O comisie formata din anchetatori militari, responsabili ai politiei rutiere si Garzii nationale ucrainene a fost trimisa la fata locului, potrivit sursei citate, scrie MEDIAFAX.

Dupa ce a pierdut peninsula Crimeea, alipita in martie de Rusia, Ucraina lupta de aproape noua luni impotriva unei rebeliuni separatiste proruse in estul tarii, un conflict soldat cu peste 4.700 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.