Angajatii gradinitelor din Marea Britanie vor fi obligati sa raporteze copiii care risca sa devina teroristi, confom unei strategii de prevenire a terorismului redactata de Ministerul britanic de Interne, relateaza The Independent.

Aceasta regula, care vizeaza de asemenea angajatii scolilor, colegiilor, universitatilor, inchisorilor si spitalelor, are ca scop "sa impiedice oamenii sa fie implicati in terorism".

Conducerea scolilor "trebuie sa evalueze riscul ca elevii sa fie atrasi de terorism, inclusiv de sprijinirea ideilor extremiste care fac parte din ideologia terorista", se arata intr-un document consultativ privind Strategia de Prevenire, care face parte din proiectul de lege privind Combaterea Terorismului si Securitatea, dezbatut de Parlament.

"Personalul trebuie sa identifice copiii care risca sa fie implicati in terorism" si "sa conteste ideile extremiste care pot fi folosite pentru a legitima terorismul", continua documentul. Ministerul de Interne a precizat ca trebuie raportate, de exemplu, comentariile antisemite facute in fata angajatilor unei gradinite. "Scolile, inclusiv gradinitele, au datoria de a-si ingriji elevii si personalul. Noua indatorire din proiectul de lege privind Combaterea Terorismului si Securitatea, prin care trebuie sa ia in considerare nevoia de a impiedica oamenii sa fie implicati in terorism, va fi vazuta la fel ca responsabilitatile actuale de ingrijire", a declarat un purtator de cuvant al Guvernului britanic.

"Nu ne asteptam ca profesorii si angajatii gradinitelor sa se amestece in viata de familie, dar ne asteptam sa ia masuri atunci cand observa un comportament ingrijorator. Este important ca toti copiii ca fie invatati valorile fundamentale britanice intr-un mod adecvat varstei", a adaugat purtatorul de cuvant. Criticii au apreciat insa ca aceasta propunere ar fi greu de pus in practica si ar transforma personalul scolilor in spioni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.